Praktisch info

Wat je verder nog moet weten

De Posbankloop is een begrip in de regio. Een kleinschalige loop (in totaal circa 3000 deelnemers) met een gezellige, intieme sfeer. De Posbankloop heeft een vaste plaats op de hardloopkalender: ieder jaar op de laatste zondag van september.

 

Meedoen belangrijker dan winnen

Hoewel een wedstrijd is de Posbankloop een breedtesportevenement. Meedoen, ieder op zijn/haar eigen niveau, is belangrijker dan winnen.

 

Doelstellingen

In 2019 wordt de 25e editie gehouden. Meer dan ooit richt deze zich op:

  • Een brede participatie van de lokale gemeenschap
  • Gezond leven en bewegen
  • Natuurbeleving op de Veluwezoom

 

Bedrijvenloop

Aan beide wedstrijdlopen van de Posbankloop (6 en 15 km) kan ook met een bedrijventeam worden deelgenomen. Van de bedrijvenloop wordt een apart klassement opgemaakt.

 

Ophalen startnummer

Na inschrijving kunnen startnummers op de wedstrijddag (zondag 29 september) vanaf 10.00 uur worden opgehaald in het Gezondheidscentrum aan de Rozendaalselaan 34 in Velp. Dit is op enkele tientallen meters van de start/finishplaats.

 

Bagage/garderobe

In het startpakket zit een sticker met een nummer dat overeenkomt met je startnummer. Je kunt de sticker plakken aan je tas en vervolgens afgeven bij de garderobe.

 

Omkleden

Omkleden kan in tenten die worden geplaatst op het terrein van het Gezondheidscentrum aan de Rozendaalselaan 34. Waardevolle spullen kunnen worden ingeleverd bij de bagage-afgifte. Er is geen douchegelegenheid.

 

Startvak

De snelheidsborden bij de start geven de verschillende startvakken aan. Ga in het juiste vak staan, zodat je met mensen loopt die ongeveer hetzelfde tempo aanhouden. Je (netto)tijd gaat pas lopen als je onder de start/finishboog doorloopt, dus dringen is niet nodig.

 

Herinnering

Deelnemers die een Posbankloop-medaille en/of -T-shirt hebben besteld, hebben een icoontje van hun bestelling op hun startnummer staan. Bij het afhalen wordt het icoontje afgetekend.

 

Huldiging

De nummers 1, 2, 3 (man – vrouw) overall per afstand worden gehuldigd.

 

Leeftijdscategorieën

Zowel bij de meisjes/vrouwen als bij de jongens/mannen zijn zes leeftijdscategorieën. Dit geldt voor beide lopen (6 en 15 km). De categorieën zijn: 14-17 jaar, 18-34 jaar, 35-44 jaar, 45-54 jaar, 55-64 jaar en 65-99 jaar.

 

Geldprijzen

Er zijn prijzen voor de drie snelste mannen en drie snelste vrouwen op de 6 km en op de 15 km.

  • 6 km: 1e: 50 euro, 2e: 30 euro, 3e: 20 euro.
  • 15 km: 1e: 75 euro, 2e: 50 euro, 3e: 25 euro.

 

Horloge voor winnaars ‘Muur’

De winnaars van de ‘Muur van Aalbers’ (alle categorieën) ontvangen een horloge dat beschikbaar is gesteld door Juweliershuis Aalbers in Velp. Het horloge moet persoonlijk worden afgehaald. De winnaars ontvangen hierover enkele dagen na de loop een bericht per email.

 

Fiets en openbaar vervoer

Probeer als het enigszins kan met de fiets of het openbaar vervoer naar Velp te komen. Het NS-station Velp is slechts ongeveer een kilometer van de start/finishplek.

 

Korting bij Run2Day & een gratis dagje Wellness

Deelnemers aan de Posbankloop krijgen op vertoon van hun startnummer 20 euro korting op de aankoop van een paar hardloopschoenen bij Run2Day Arnhem en Run2Day Nijmegen. Daarnaast krijgt elke volwassen deelnemer op vertoon van zijn startnummer een voucher ter waarde van 34,50 per persoon voor een dagje Wellness.

 

Overlast aanwonenden

De organisatie probeert de overlast voor aanwonenden van het parcours tot het minimale te beperken. Sommige straten echter moeten op de wedstrijddag enige uren worden afgesloten. Meer weten?

 

Deelnemersreglement

Voor alle deelnemers geldt het deelnemersreglement. Als u zich inschrijft gaat u automatisch akkoord met dit reglement.

 

Waterpunten

Er zijn waterpunten bij:

  • Start/finish
  • 15 km loop: bij het keerpunt op de Posbank (na 7 km) en bij het begin van de beklimming van de Emmapiramide (na 12 km). Bovenop de Emmapiramide is een waterpunt. Bij de finish krijgt elke finisher een blikje Sourcy Vitamin Water.
  • 6 km loop: bij het begin van de beklimming van de Emmapiramide (na 3 km). Bovenop de Emmapiramide is een waterpunt. Bij de finish krijgt elke finisher een blikje sportdrank.

 

Inschrijven

Als je uiterlijk vrijdag 13 september inschrijft via de beveiligde inschrijfpagina, komt naast een nummer ook je naam op het startnummer. Schrijf je in na 13 september (uiterlijk vrijdag 27 september!) dan heeft je startnummer alleen een nummer. Er is geen na-inschrijving op de wedstrijddag zelf. Lees alle informatie en een overzicht van de inschrijvingskosten op de inschrijfpagina. inschrijfpagina.

 

Tijd meting en chip

Er wordt gebruik gemaakt van elektronische tijd- en aankomstmeting. Deelnemers krijgen zowel een bruto- als nettotijd. Voor de klassering in de loop en categorie geldt de brutotijd. De meting vindt plaats via een chiptransponder aan de schoen. De transponder en een tie-rap voor de bevestiging worden gelijktijdig bij het afhalen van het startnummer meegegeven. Bij verlies wordt geen nieuwe chiptransponder geleverd.

De organisatie van de de Posbankloop huurt de chips. We verzoeken je vriendelijk de chip altijd in te leveren, ook als je de wedstrijd niet uit loopt. Bij niet inleveren zijn wij genoodzaakt de kosten van de chip door te berekenen aan de deelnemer. Via je inschrijving heb je de organisatie gemachtigd om € 7,50 te incasseren als jouw chip op 13 oktober 2019 niet is ingeleverd. Meteen na de finish wordt de chiptransponder weer afgenomen. Dit duurt slechts enkele seconden. U kunt de chip op de volgende manieren inleveren of terugbezorgen:

  • Tijdens evenement afgeven aan onze medewerkers bij het finishgebied
  • Opsturen naar Run2day Arnhem, Rijnstraat 70, 6811EZ Arnhem

De organisatie van de Posbankloop en Running Promotion Gelderland streven naar een 100% tijd- en aankomstregistratie. Toch kan het altijd gebeuren dat een chip niet (correct) heeft gewerkt.

Naast de chip worden daarom videobeelden gemaakt van de finish. Zorg ervoor dat het startnummer altijd duidelijk leesbaar is, zodat we je aan de hand van de beelden alsnog een tijd toe kunnen wijzen.

De transponder moet op de juiste wijze bevestigd worden. Bekijk de video voor de juiste bevestiging.

 

Overnachten

Overnachten in Velp? Er zijn voldoende mogelijkheden. Enkele suggesties:
Buitenplaats Beekhuizen, www.buitenplaatsbeekhuizen.nl.
Hotel de Roskam, www.sandton.eu/sandton-hotel-de-roskam/nl.

 

Grafische weergave parcoursen

Op de pagina Parcoursen staat een grafische weergave van het parcours van de 15 km en van het parcours van de 6 km.

 

ANWB-voorzitter G.A. Pos

De loop is vernoemd naar de Posbank. Een bankje op de top van een prachtige beklimming, dat haar naam heeft te danken aan oud-ANWB-voorzitter G.A. Pos (1866-1933). Pos stond bekend als een groot liefhebber en promotor van het voor Nederland unieke natuurgebied. De 90 meter hoge Posbank biedt prachtige vergezichten.

 

Vrijwilligers

De organisatie van de Posbankloop is alleen mogelijk dankzij de inzet van vrijwilligers. Houd hen in ere!

 

Natuurmonumenten

De adembenemend mooie Posbankloop voert voor een groot deel door Nationaal Park Veluwezoom van de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten, kortweg Natuurmonumenten. Medewerkers van de organisatie houden het gebied in topconditie, met ruimte voor mens en dier. U kunt de natuur steunen door lid te worden van Natuurmonumenten. Kijk op: www.natuurmonumenten.nl.

 

Parcoursrecords

De parcoursrecords op de 6 km zijn in handen van Jamie van Lieshout (21.19 minuten, 2012) en Dennis Licht (18.16 minuten, 2008).
De parcoursrecords op de 15 km zijn in handen van Esther Chemtai (50.50 minuten, 2012) en Abraham Rotich (43.39 minuten, 2009).