Zondag 30 september 2018 vindt de Posbankloop weer plaats. De Posbankloop heeft een van de mooiste en zwaarste hardloopparcoursen van Nederland. Lopers kunnen kiezen uit 5,5 km (ongeveer) of een 15km (Atletiekunie gecertificeerd parcours). Er is ook een KidsRun voor de kinderen van 4 tot en met 12 jaar, hiervan gaat de inschrijving in april open.

contact

Wij proberen de overlast voor aanwonenden tot het minimale te beperken. Echter zijn sommige wegen tijdens het evenement afgesloten. Wilt u op de wedstrijddag toch Velp verlaten, bekijk dan vooraf het bereikbaarheidsplan.

 • Klik HIER voor het bereikbaarheidsplan.
 • Klik HIER voor de bewonersbrief.

Wil je weten tegen wie je het opneemt bij de Posbankloop. Bekijk dan vanaf 1 mei 2018 hier de deelnemerslijst.

Op alle hardloopwedstrijden is het deelnemersreglement hardlopen van toepassing. Als u zich inschrijft voor een van de hardloopwedstrijden gaat u akkoord met deze voorwaarden.

 • Bij de start- finish zijn watertappunten voor alle deelnemers en toeschouwers.
 • Voor de 15km is een drankpost bij het keerpunt op de Posbank (na 7km) en bij de start van de klim van de Emmapiramide (na 12km).
 • Voor de 6km is er een drankpost bij de start van de klim van de Emmapiramide (na 3km).
 • Bovenop de Emmapiramide is er een sponsenpost om het hoofd even lekker af te koelen
 • Bij de finish krijgt elke finisher een blikje Sourcy Vitamin Water.

Het goede doel van de Posbankloop is Natuurmonumenten. Deze organisatie verwerft en beheert natuurgebieden in Nederland waardoor iedereen kan genieten van een groen Nederland. Natuurmonumenten zet zich in om mensen te activeren meer de natuur in te gaan, daar staat de Posbankloop volledig achter. Deelnemers kunnen een vrijwillige bijdrage doneren aan Natuurmonumenten bij hun inschrijving.

natuurmonumenten

Inschrijven is mogelijk t/m vrijdag 21 september

Inschrijven kan via een beveiligde inschrijf pagina (https). Klik HIER om u direct in te schrijven. Voordelen van voorinschrijven:

– U bent zeker van deelname
– Lager inschrijftarief
– De organisatie heeft uw gegevens/ noodnummer in geval van calamiteiten
– De organisatie kan haar deelnemers informeren middels nieuwsbrieven
– De organisatie kan anticiperen op het aantal deelnemers dat zal meedoen
– De start zal soepel verlopen, geen rijen
– Uw startpakket wordt per post verstuurd als u zich voor 1 september inschrijft

Op de Emmapiramide wordt een klimklassement opgemaakt. Deze 500 meter lange klim wordt ‘De muur van Aalbers’ genoemd en zal voor de nodige uitdaging zorgen, mede doordat deze aan het einde van het parcours zit.

De kosten kunt u vinden op de inschrijfpagina. Early-bird inschrijvers worden beloond met een gratis medaille en een voordeling inschrijftafief.

Klik HIER voor een overzicht van de kosten en om u eventueel in te schrijven.

Omkleden kan in de speciaal hiervoor geplaatste omkleedtenten. Naast de tenten kunnen waardevolle spullen ingeleverd worden. Er is geen douchegelegenheid.

Er zijn in en rond Velp voldoende mogelijkheden om te overnachten. Buitenplaats Beekhuizen heeft leuke accommodaties op het terrein, luxe lodgetenten en knusse Pod’s (van 1 tot 7 personen). Voor meer informatie zie www.buitenplaatsbeekhuizen.nl.

Het 15km parcours zal dit jaar officieel worden uitgemeten door de KNAU waardoor deze officieel gecertificeerd zal zijn.

Klik HIER voor het parcours.

5,5km
Jamie van Lieshout Attila 21:19 (2012)
Dennis Licht 18:16 (2008)

15km
Esther Chemtai 50:50 (2012)
Abraham Rotich 43:39 (2009)

We raden deelnemers af om met de auto naar de Posbankloop te komen. Kom je toch met de auto, dan kan er geparkeerd worden bij zwembad ‘De Dumpel’, Hogeschool Van Hall Larenstein en ROC A12. Wij raden je aan om met het openbaar vervoer te komen, station Velp is dichtbij het start-/finishgebied, of met de fiets die bij de Hoofdstraat gestald kan worden.

Er zijn prijzen voor de 3 snelste mannen en 3 snelste vrouwen op de 5,5km en op de 15km.
6km 1ste = € 50,-  2de =€ 30,- 3de € 20,-
15km: 1ste = € 75,-  2de =€ 50,- 3de € 25,-

Alle top 3 lopers in zijn of haar leeftijdscategorie mag gratis deelnemen het jaar erop. De Posbankloop streeft ernaar om zoveel mogelijk regionale talenten aan de start te hebben staan.

 • 12:00 uur: Kids Run warming up met aansluitend de 500m
 • 12:30 uur: Kids Run warming up met aansluitend 1000m
 • 13.00 uur: Start 5,5 km wedstrijdloop
 • 14:00 uur: Start 15 km wedstrijdloop
 • 14:15 uur: Prijsuitreiking 5,5 km
 • 15:15 uur: Prijsuitreiking 15 km

Ook dit jaar is er weer een mooi Posbankloop shirt beschikbaar.
Deze kan bij het online inschrijven besteld worden en kan op de wedstrijddag opgehaald worden bij de Shirt-kraam.

De maatvoering van de shirts vind je terug in onderstaande tabel.

Maattabel Shirts Posbankloop

De start en finish van zowel de kidsrun als van de 6km en de 15km zijn op de Rozendaalselaan te Velp. Start/finish is op één locatie.

Deelnemers die zich inschrijven voor 1 september ontvangen het startpakket per post. Deelnemers die zich op 1 september of later inschrijven kunnen hun startpakket bij de start ophalen op de wedstrijddag.

Facebook

Created by BSH Design